LOADING CLOSE

LATAUSKAAPPI

Latauspolun latauskaappi on turvallinen tapa ladata sähköpyörien litiumakkuja.

HAVAITSEE AKKUPALON AJOISSA

Laite on pystynyt havaitsemaan alkavan akkupalon jopa yli kaksi minuuttia ennen liekkivaiheen syttymistä.

PERUSTUU VESIUPOTUKSEEN

Akkupalo sammutetaan pumppaamalla vettä lokeroon latauskaapin omasta vesisäiliöstä.

LATAUKSEN HALLINTA MOBIILISSA

Kaappia ja latausta hallitaan Latauspolun omalla mobiilisovelluksella.

SUOMESSA SUUNNITELTU

Latauskaappi on ideoitu ja suunniteltu Suomessa.

Huippuluokan paloturvallisuus

Latauspolun latauskaappi pystyy tunnistamaan alkavan akkupalon yli 2 minuuttia ennen liekkivaihetta. Mikäli tulipalo syttyy, laite upottaa akun virtaavaan veteen,  joka jäähdyttää akkua tehokkaasti.

Litiumioniakkujen tulipalo sammuu parhaiten jäähdyttämällä, veteen upottamalla;  metodi on todennettu TUKES-testeissä tehokkaimmaksi menetelmäksi.

Veteen upottaminen sitoo myös tehokkaasti palokaasuja, jotka voivat olla erittäin vaarallisia terveydelle hengitettäessä.

Lataus ja varkausturvallisuus

Akun säilytys ja/tai lataus turvallisesti tekee e-polkupyörän säilyttämisestä turvallisempaa.

E-polkupyörä ilman akkua ja laturia on varkaalle paljon vähemmän houkutteleva kohde, sillä sen edelleen myynti on vaikeaa. Valtuutetut polkupyöräliikkeet eivät myy akkuja kenelle tahansa ja akun ostajan on todistettava pyörän ostaminen ensin.

Akut ja laturit eivät ole harmonisoituja kuten matkapuhelimet, akkuja on monenlaisia ja niillä on mallikohtaiset laturit.

Lataamista ympäri vuoden

E-polkupyörien akkujen latauslämpötilat ovat 5–30 c°. Akku ei lataudu pakkasella, joten turvallinen lataus sisätiloissa mahdollistaa pyöräilyn e-polkupyörällä myös viileämpinä vuodenaikoina.

Suomalaista osaamista

Latauspolku on Suomessa ideoitu ja suunniteltu. Sen taustalla on 10 vuoden tutkimustyö akkupalojen parissa sekä akkukokonaisuuksien paloturvallisuuksien suunnittelussa. Kaappi valmistetaan Tuupovaarassa ja elektroniikan kokoonpano tehdään suomalaisen yrityksen toimipisteessä Eestissä.

KÄYTTÖLIITTYMÄ

Käyttöliittymänä on Latauspolku-sovellus, joka on ladattavissa ilmaiseksi sovelluskaupoista (Android & IOS). Sovelluksessa käyttäjä tunnistetaan, millä taataan akkujen turvallinen säilytys ladattaessa.

Lataa Latauspolku-sovellus: