LOADING CLOSE

Teknologiasta Tuotteiksi -säätiön hallituksen jakaman kunniamaininnan sai Latauspolku Oy

Teknologiasta Tuotteiksi -säätiön hallituksen jakaman kunniamaininnan sai Latauspolku Oy

Rakentamisen tarkkuutta parantavan ja kustannuksia vähentävän mittalaitteen valmistaja Lenax Oy palkittiin Teknologiasta Tuotteiksi -säätiön tämänvuotisella 20 000 euron apurahalla. Lisäksi kunniamaininta annettiin turvallisia latauskaappeja valmistavalle Latauspolku Oy:lle.

Palkinnot jaettiin Tampereella järjestetyssä Kiinteistöalan Vuosiseminaarissa 9.11.2023

Lenax Oy onkehittänyt mittalaitteen, joka parantaa tuottavuutta ja vähentää mittausvirheitä. Projix Pointer on työmaaprojektori, joka näyttää lasersäteellä oikeat asennuspaikat rakennuskohteessa. Tärkeänä ominaisuutena on BIM-intergraatio, jonka avulla varmistetaan yhteensopivuus uusimman digitaalisen suunnitelman kanssa. Automaattinen paikannus varmistaa mittauksen tarkkuuden. Mittalaite on monikäyttöinen, sopii käytettäväksi useaan eri kohteeseen sekä on hyödynnettävissä rakennushankkeissa kaikkialla maailmassa. Laite on pitkäikäinen ja sen kaikki osat ovat kierrätettävissä. Projix pienentää rakennusprojektien hiilijalanjälkeä sekä vähentää rakennusjätteen määrää.

Apurahan myöntämisperusteissaan säätiön hallitus totesi, että alalle Lenax Oy:n innovaation vaikuttavuus on merkittävä. Tuote on uusi työkalu mittaukseen, jolla voidaan saavuttaa kustannus-, materiaali- ja aikasäästöjä. Järjestelmä lisää työturvallisuutta, nopeuttaa ja tehostaa työntekoa, sekä helpottaa ammattilaisten työskentelyä. Lisäksi se edistää kestävää kehitystä.

Latauspolku Oy valmistaa latauskaappeja, joiden avulla sähköpyörien litiumioniakkuja on turvallista ladata valvomatta sisätiloissa. Yritys on saanut vahvistuksen patentista (PRH) ladata paloturvallisesti lithiumioni akkuja sisätiloissa, tunnistaen ja sammuttaen mahdollisen akkupalon. Konsepti vastaa akkujen lisääntymisen myötä tulleeseen paloriskin haasteeseen. Laitteen kyky tunnistaa ja sammuttaa akkupaloja on ainutlaatuinen, näin ollen se lisää sisäympäristön turvallisuutta. Lisäksi se edistää ilmastonmuutoksen torjuntaa helpottamalla sähköisten laitteiden käyttöä.

Palkinnot vastaanottivat Lenax Oy:n perustaja ja toimitusjohtaja Tuomo Leikas sekö Latauspolku Oy:n tomitusjohtaja Mikko Pajamies 9.11. tilaisuudessa. Palkinnot luovutti Teknologiasta Tuotteiksi -säätiön hallituksen puolesta Anna Gagneur.

Mukana palkittavan yrityksen valinnassa olivat Talotekninen teollisuus ja kauppa ry, Rakennusteollisuus RT ry ja RAKLI ry. Päätöksen palkinnonsaajasta teki säätiön hallitus.

Lisätietoja:


Mika Halttunen, Teknologiasta Tuotteiksi -säätiön hallituksen puheenjohtaja

0400 711 299

mika.halttunen(at)halton.com 

www.teknologiastatuotteiksi.fi

Tuomo Leikas, toimitusjohtaja ja perustaja, Lenax Oy

040 577 7003

tuomo.leikas(at)lenax.fi

www.projix.fi

Mikko Pajamies, toimitusjohtaja, Latauspolku Oy

0400 665 560

mikko.pajamies(at)latauspolku.fi

www.latauspolku.fi

Lenax Oy

Yritys kehittää ja tuottaa työkaluja, työmenetelmiä ja järjestelmiä, jotka lisäävät työn tuottavuutta, tarkkuutta mittaamisessa ja saavat aikaan kustannussäästöjä työturvallisuudesta tinkimättä.

Latauspolku Oy

Yritys kehittää ja valmistaa turvallisia polkupyörien latauskaappeja. Latauskaapit suojaavat rakennuksia ja ihmisiä akkupalojen vaaroilta, samalla mahdollistaen sisätiloissa tapahtuvan lataamisen. Tuotteen taustalla on pitkä tutkimustyö akkujen paloturvallisuudesta ja tuotteet ovat suunniteltu Suomessa.

Teknologiasta Tuotteiksi –säätiö

Vuonna 1994 perustetun säätiön toiminta-ajatus on edistää terveellisiä, kestäviä ja tuottavia sisäympäristöjä tukemalla innovaatioiden tuotteistamista. Säätiö tukee toiminnallaan suomalaista osaamista, tuotekehitystä ja kansainvälistymistä kiinteistö- ja rakennusalalla palkitsemalla vuosittain 20 000 euron apurahalla yrityksiä, yhteisöjä tai yksityishenkilöitä, jotka kehittävät tuotteita, palvelukonsepteja ja –kokonaisuuksia myös digitaalisuutta hyödyntäen. Muita kriteerejä palkitsemiselle ovat energia- ja resurssitehokkuus, hyvän sisäympäristön kehittäminen, alan uudistaminen ja loppukäyttäjien tarpeiden ymmärrys. Erityisasemassa arvioinnissa apurahan saajiksi ovat pk-yritykset. Säätiön hallituksessa on edustus seuraavista organisaatioista: Business Finland, Finnvera, Työ- ja elinkeinoministeriö, Keksintösäätiö, Sitra, Ympäristöministeriö, Iitin kunta ja Halton Oy. Lisätietoa: www.teknologiastatuotteiksi.fi


Vastaa